maandag 13 juni 2016

Verbouwingen - fase 1

In 2009 kochten we dit huis(je) op de buiten.
We werkten er eerst 6 maanden keihard in terwijl we bij mijn schoonouders woonden, zodat we er eind 2009 konden intrekken.
We leefden tot nog toe op de benedenverdieping, want boven was er niets, zelfs geen chape.
Eigenlijk de ideale zolderruimte (van + 100vierkante meter) waar we ooit droomden van een grote slaapkamer, dressing, giga badkamer, ... Maar de plannen zijn gewijzigd ! De bovenverdieping wordt het heiligdom van de kids !

Dat we dan ook 3weekends nodig hadden om alles op te ruimen, te sorteren en de zolderruimte die zal overblijven in te richten zal niemand verbazen.
Geen foto van de rommel die er vooraf was :-)

Isoleren van het dak deden we reeds bij de aankoop van het huis, omwille van de mooie premie die we toen kregen. Dit weekend vlogen we volop in het werk...
We stofzuigden alles (jeetje wat een vuile boel, zand, stof,... het huis is dan ook al >30 jaar oud) want als er straks chape komt dan moet het echt stofvrij zijn.

Ja je ziet het goed kilo's stof !


 Enkele impressies van het gestofzuigde resultaat. Ik plaatse al wat blokken om de onderverdeling van de ruimtes in levende lijve te ontdekken. Dax koos voor the room with a view, en de baby mag in de kamer naast hem slapen.
Naast het berekenen van de kosten, meters leidingen, chape, pur, ramen, trap, ... Stak ik ook de handen uit de mouwen en legde enkele wachtleidingen klaar. Ik sloeg maar 1x op mijn vinger :-) 

Bedankt aan iedereen die reeds  zijn steentje bijgedragen heeft !
Brent met het helpen bij het opruimen
Sandra & Jos & Oma Christiane om de kindjes eens op te vangen en Nox een rustige slaapplaats te bieden 's middags
Opa Omer om te helpen met het plaatsen van de leidingen
Dax om tussen de stempeling te kruipen en hier en daar te helpen (en een beetje in de weg te lopen)
Verre Oma om veel te stofzuigen en te helpen
En mijn ventje om zo hard te werken !Geen opmerkingen:

Een reactie posten