zaterdag 27 augustus 2016

Bijna 30... en euh gebruik jij geen dagcrème ?

Ja... Echt waar... Dit jaar word ik er 30 !
En (bijna) alle mama's zullen kunnen beamen dat je steeds zorgt dat je kids er pico bello bijlopen (al heb ik nogal smospotten en laat ik ze vuil worden zoveel ze willen), maar dat het verzorgen van jezelf toch wat op de achtergrond wordt geschoven. Gewoon... wegens tijdsgebrek !
Ja, ik ga soms eens naar de winkel in mijn trainingsbroek, en ja ik draai mijn haar vaak in een dotje om te ontsnappen aan de eindeloze kam- en stijlpogingen, neen ik draag geen schmink en euh dagcrème ? Wat is dat nu juist weer ?

Wel, ik heb een hoopje vriendinnen die allemaal wat ouder zijn en die praten soms wel eens over welke dagcrème ze gebruiken en ik lachte het vroeger allemaal weg. Terwijl er steeds gezegd werd, je moet daar echt vroeg genoeg mee starten. En euh... blabla dikke zever, ik was al blij dat ik de tijd vond om mijn tanden te poetsen. Ik heb wel ergens mascara liggen (en wellicht nog wat andere spullen ook), maar dat komt echt enkel uit de kast als we naar een feestje moeten en ik er gewoon doodmoe uitzie :-), dan denk ik, komaan alé voor 1 keer doe ik een effort.

Wat ik het laatste jaar wel heb, zijn gelnagels. Vroeger ging ik al eens so polish nagels plaatsen, want ik heb nagels die je zo kunt afscheuren. Maar bij het ontdekken van een nieuwe schoonheidsspecialisite in onze buurt (wiens zoontje bij Dax in de klas zit) liet ik gelnagels plaatsen. Wel, sindsdien heb ik deze altijd ! Ik ben er super tevreden over :-)
La Maison is the place 2 be :-)
Ik ben in de +/- 8 keer dat ik ze al liet bijwerken nog maar 1x een nagel verloren en dat was duidelijk mijn eigen schuld, dus hands down voor Klara ! Ik doe 101 dingen die je best niet met gelnagels doet (sorry Klara, maar ik open blikjes, help op onze bouwwerf en gebruik mijn nagels om te krassen), en ze blijven er perfect uitzien :-)Maar bij mijn laatste bezoekje ging het gesprek dan plots over de gevreesde dagcrème, en hoe Klara vertelde welke stappen je 's morgens best onderneemt. Eerlijk ? Ik kon het niet onthouden, en voelde me zelfs een beetje dom dat ik dit allemaal niet wist. Maar het is wat het is, ik blijf er niet eeuwig jong en goed uitzien :( Dus misschien moet ik haar raad eens in overweging nemen.

De beste start was om me eens te laten verwennen met een gelaatsverzorging. We kozen voor een microdermabrasie behandeling (jeetje, wat een woord) en dat was 90min verwennerij.
Ik werd in La Maison enhousiast ontvangen (zoals altijd eigenlijk), en kreeg van Klara bij elke stap een woordje uitleg. Al kun je er natuurlijk voor kiezen om 90min in stilte te genieten.
Voor de volledige uitleg moet je niet bij mij zijn, want ik ben de helft vergeten. Maar ik kan je wel vertellen dat er een poederpeeling op basis van eiwitten was, iets met fruitzuren, edelstenen, warmtecompressen en mijn favoriet: de ijskegels.
Wel, believe it or not, mijn huid voelt superzacht aan en ziet er enorm egaal uit. Misschien moeten we nu toch eens wat energie gaan steken in er beter uitzien nu ik bijna 30 ben :-) Want straks word ik opnieuw mama, en dan krijg ik er zeker wat rimpeltjes bij!

1 opmerking:

  1. Hier ook een crème loze mens :s de drie rimpels zal ik toch niet meer wegkrijgen denk ik dan :s

    BeantwoordenVerwijderen